top of page

TARGA FLORIO 1922

materiál:lipové dřevo

rozměr:38x14cm

hloubka:8cm

Cena:8600.- i s laskavým poštovním doručením

tel.604826798

Při závodě Targa Florio se musel na špatných silnicích, které byly z větší části ze štěrku, objet 108 km dlouhý okruh čtyřikrát. Dohromady to bylo na 6 tis. zatáček a stoupání max. 12,5%. Hrabě Alexander Kolowrat o těchto závodech řekl: „Kdo to neviděl na vlastní oči, může si jen těžko udělat tu správnou představu. I ty nejlepší pneumatiky byly po dvou kolech prodřeny. Známé heslo tohoto závodu "vražedné zatáčky“ určitě nebylo přehnané. Pneumatikám byla připisována dvojitá námaha, jednou při brždění před zatáčkou a potom po dalším prudkém rozjezdu, přičemž se často kola vozů dostávala do smyku."

V kategorii sériových vozů do 1.100 cm startoval Fritz Kuhn a Lambert Pöcher. Motory obou jejich vozů typu „Sascha“, nejmenší a nejslabší ze všech, byly v zatáčkách sicilských hor mnohem přizpůsobivější a navíc závodníci Fritz Kuhn i Lambert Pöcher byli výborní řidiči. Po 8 hodinách, 19 minutách a 48 sekundách zvítězil Fritz Kuhn před Lambertem Pöcherem, ten skončil závod časem 8 hodin, 20 minut a 37 sekund.

Va voze „Sascha“ se zúčastnil závodu také závodník Alfred Neubauer. Startoval však v kategorii velkých sportovních vozů, a přesto dosáhl dobrého výsledku, když v cíly zaostal jen o 8 km/hod. průměrné rychlosti za čtyřikrát silnějšími auty v této třídě. Alfred Neubauer se později v období 30. – 50. let stal šéfem závodní stáje Mercedes. Alexander „Sascha“ Kolowrat se sám svou chybou ze závodu vyřadil. Ze 42 startujících vozidel do cíle Targa Florio dojelo pouze 26.

Líbí se vám? pište ZDE

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
bottom of page